Heleen Hulscher
Voor een bewust leven met gevoel.

Over mij

Heleen HulscherIk ben Heleen Hulscher (1968).
Mijn pad van bewuste ontwikkeling is gestart toen ik rond de 20 jaar was. Mijn pad is gestart vanuit een gevoel van pijn en onmacht over hoe ik adequaat om zou kunnen gaan met mijn eigen gevoelens en verlangens richting de mensen om mij heen en in wat de omgeving van mij vroeg. Ik ben in aanraking gekomen met lichaamswerk waardoor ik de balans heb kunnen vinden tussen voelen en denken. Ik ben gaan ervaren dat het mogelijk is om in verbinding te leven met de mensen om mij heen en me te bewegen in mijn dagelijks leven op een manier waarin mijn eigenheid “overeind” blijft. En met de tijd kan ik dit inmiddels als kwaliteit inzetten. Eenmaal op dat pad, ben ik op dat pad gebleven en is mijn leven en perspectief op het leven alleen maar voller en rijker geworden.

Hoe ik werk
In mijn trainingen en individuele contacten staat centraal dat je nergens anders hoeft te zijn dan waar je nu bent of staat in je ontwikkeling en je leven. Ik nodig je uit om dit met al je aandacht onder ogen te zien, te (gaan) accepteren en hierin te ontspannen zonder oordeel. Mijn ervaring is dat alle verandering als vanzelf start met de liefdevolle aanvaarding en ontspanning van dat wat er nu is (hoe lastig dat soms ook is) en dat vandaaruit jouw verlangen en eventueel volgende stap zichtbaar wordt.
In alle trainingen en sessies nodig ik je uit om je tempo te gaan vertragen om je op deze manier bewust te maken van wat zich er in jou afspeelt. Ik maak hiervoor onder andere gebruik van een grote variëteit aan lichaamswerkoefeningen, ademoefeningen en meditatie.
Rust, liefde, nieuwsgierigheid, warmte, betrokkenheid en humor zet ik hierbij in.

Ik werk vanuit de volgende mensvisie. Mensen maken onderdeel uit van een groter geheel. Ieder mens is geworden tot wat hij nu is door alles wat zich heeft afgespeeld in de generaties voor hem. De mens nu is de verbindende schakel tussen toen en straks. Bewustzijn en inzicht krijgen over het (persoonlijk en familiaal) verleden werkt door naar de toekomst, de generaties na ons en daarmee op de ontwikkeling van de gehele mensheid.
Daarnaast heeft ieder mens unieke eigenschappen en kwaliteiten. Het ontdekken, ervaren en inzetten van deze eigenschappen geeft doorgaans een beleving van vervulling en zinvolheid. Naar mijn mening levert het ontdekken en het gaan inzetten van jouw authentieke eigenschappen een bijdrage aan de groei van de gehele mensheid.

Ik maak veel gebruik van lichaamsgerichte technieken omdat ik van mening ben en met name ook zelf heb ervaren dat er een groot verband is tussen lichaam en geest. Dat wat zich in de geest afspeelt heeft effect op het lichaam en andersom. Lichaamswerk is een methode waarbij de gevoelens van het lichaam als bron van informatie worden genomen tot bewustwording en groei. Het is erop gericht om je bewust te maken van je lichaam, je gevoelens en het loslaten van spierspanningen zodat je lichaam weer volledig beschikbaar is voor de vrije stroom van gevoelens en je daardoor weer in contact kunt komen met je potentie en verlangens.


Opleidingen
Ik heb van 2000 t/m 2004 de 4 jarige opleiding gevolgd tot trainer Emotioneel Lichaamswerk bij Centrum Venwoude in Lage Vuursche. Waarna ik mij tussen 2004 en 2009 heb gespecialiseerd op het gebied van ademwerk. Ik ben daarin opgeleid door Ted Wilson, Eric Faber en Wil Baas.
Mijn opleiding tot coach heb ik gevolgd bij Bureau Beschermjassen (Coachen in de transitionele ruimte).
Andere gebieden waar mijn aandacht naar toe gaat, zijn: mindfulness; geweldloze communicatie zoals ontwikkeld door Marshall Rosenberg (jaartraining gevolgd bij Ai-opener).

Persoonlijk
Naast het houden van mijn eigen praktijk werk ik als beleidsadviseur bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Als coach ben ik ook werkzaam binnen de coachpool van het Minsterie van Justitie en Veiigheid.
Ik ben moeder van een dochter (uit 2008) en heb een co-ouderschap met haar vader.

Registratiegegevens
Mijn praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging trainers en therapeuten Emotioneel Lichaamswerk (Bettel; www.bettel.nl) geregistreerd bij de Stichting HBO Register Beroepsbeoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg RBNG onder licentienummer 108062.  
Tevens sta ik als registercoach ingeschreven bij de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC ) onder nummer RC 0433.
Website: www.lvsc.eu
Bij de Kamer van Koophandel staat mijn praktijk ingeschreven onder nummer 30203101.